Sunday, June 5, 2011

Cum functioneaza un certificat digital?

Certificatul digital foloseste tehnici de criptare cu cheie publica utilizand o pereche de chei, legate intre ele, o cheie publica si o cheie privata. In procedeul criptarii cu cheie publica, cheia publica este disponibila pentru oricine vrea sa comunice cu posesorul acelei perechi de chei. Cheia publica poate fi utilizata pentru a verifica un mesaj semnat cu cheie privata sau pentru a cripta un mesaj ce poate fi decriptat folosind doar cheia privata. Securitatea mesajelor criptate se bazeaza pe securitatea cheii private, ce trebuie protejata impotriva utilizarii neautorizate. 

Intr-un certificat digital, perechea de chei este evidentiata de numele utilizatorului si alte informatii de identificare. Certificatul digital functioneaza ca un mijloc electronic credibil ce poate fi verificat de site. Aceasta permite certificatelor digitale sa inlocuiasca modalitatea furnizarii unei parole pentru a accesa informatii confidentiale sau de a restrictiona accesul utilizatorilor ocazionali.

Un certificat digital este semnat de catre autoritatea de certificare care emite acel certificat. Cea mai inalta autoritate din cele din lantul de incredere a certificatului trebuie sa fie o autoritate independenta, cunoscuta si credibila pentru beneficiar.

comments

0 Responses to "Cum functioneaza un certificat digital?"

Post a Comment